Алі Джексон тріо, Наталія Лебедєва та Лаура Марті

Алі Джексон тріо, Наталія Лебедєва та Лаура Марті

Данное событие прошло :(


Но вы можете посмотреть другие события категории «КОНЦЕРТЫ»

4 і 5 травня 2019 р. фестиваль «Карпатський Простір» вразить навіть найбільш вибагливих любителів джазу. Вперше в Україні — Тріо Алі Джексона та Тріо Аарона Голдберга зіграють на фестивалі «Карпатський Простір» в Івано-Франківську.

Музиканти, глибоко занурені в джазову традицію, привезуть в Україну свої нові програми та найсвіжіші альбоми. Їхня місія — зберігати сутність джазової ментальності та унікальної естетики джазової музики: її свободи, відкритості й боротьбі за рівні можливості для всіх людей. А також поширювати джаз, дозволяючи йому розвиватися та збагачуватися новими культурами, сучасними стилями й звучанням. Що дуже суголосно мистецькій та культурній місії фестивалю «Карпатський Простір».

4 травня Тріо Алі Джексона виступить на сцені «Карпатського Простору» в Івано-Франківську в складі з Емануелем Форстером — контрабас, та Андре Да Сільва — гітара.

Алі Джексон — уродженець Детройта, син відомого басиста Алі Джексона Старшого, учень велетів джазу Макса Роуча й Елвіна Джонса. Протягом понад 20 років Алі Джексон визначав музичний стиль та унікальне звучання оркестру Jazz at Lincoln Center Orchestra (JLCO) як невід’ємна частина ритм-секції оркестру та усіх гуртів Вінтона Марсаліса. Його виступи й записи прослухали мільйони людей по всьому світу. Музика Алі впізнавана своєю самобутністю, потужним свінгом, всебічним знанням стилів та історичних епох, мелодійними та інноваційними соло, характерною властивістю яких є компактність й одночасно потужна інтенсивність. Алі Джексон співпрацював зі всіма зірками джазової сцени, а також із сучасним балетом Нью-Йорка. «Алі — це позитивна бомба креативної та неймовірно красивої енергії. Радість грати з ним — зашкалює!» — відомий джазовий піаніст Чік Коріа.

А вже 5 травня усі відвідувачі фестивалю зможуть насолодитися вишуканою грою відомого джазового піаніста з Нью-Йорка Аарона Голдберга. Аарон виконає музику зі свого свіжого альбому «At The Edge of The World» (Sunnyside Records, листопад 2018), яку зіграє разом із легендарним барабанщиком та своїм постійним партнером останніх років Леоном Паркером та відомим басистом Даґом Вейсом. Протягом яскравих 25 років музичної кар’єри Аарон Голдберг перетнув земну кулю вздовж і поперек, поширюючи свою музику й пізнаючи світ. Він навчався в New School for Jazz and Contemporary Music у Нью-Йорку, закінчив Гарвард та здобув ступінь магістра філософії в Університеті Тафтса. У 18 років на запрошення джазової ікони Бетті Картер приєднався до її програми «Jazz Ahead», з чого почалася його приголомшлива кар’єра, а згодом і тривала співпраця з Джошуа Редманом, Аль Фостером, Вінтоном Марсалісом і Куртом Розенвінкелем. Голдбергу властиві пристрасть до свінгу, мелодійності та груву в поєднанні з глибоким відчуттям різних музичних культур, про що свідчать 5 блискучих альбомів його тріо та понад 80 альбомів за його участі. У 2013–2014 роках Аарон Голдберг активно підтримав Революцію Гідності в Україні: писав численні листи в американську та британську пресу, давав інтерв’ю, фінансово підтримував культурні й соціальні проекти.

Серед український команд, фестиваль радо оголошує виступ Тріо Наталії Лебедєвої з кращою співачкою України за версією журналу «Elle Ukraine 2017» Лаурою Марті. Тріо представить нову авторську програму. Їхня музика експериментальна, орієнтована на сучасне європейське звучання, що об’єднує естетику різних джазових напрямкiв. Емоційна палітра композицій контрастна і різноманітна: від жорстких грувів до ліричних фрагментів.

Наталія Лебедєва — відома українська джазова піаністка, композиторка, аранжувальнця, бенд лідер, викладач, музичний директор дитячих джазових фестивалів. Тріо Наталії Лебедєвої виступить у складі з Ярославом Товарянським — контрабас, та Ярославом Борисом — барабани. Спеціальний гість проекту — Лаура Марті, відома джазова співачка, глибокий оксамитовий тембр якої не можливо ані сплутати, ані забути.


Предварительный заказ